středa 6. února 2013

Bleach (2004-20??)

Akční-fantasy anime u kterého se i pobavíte. Prostředí ve kterém se příběh odehrává je dalo by se říci vize posmrtného života japonské kultury, ale to samo o sobě by nebylo něco tak zajímavého aby se z toho stal jeden z nejlepších anime seriálů. Příběh se točí hlavně kolem Ichiga Kurosakyho, který je jen student ano pokud "jen" znamená, že dokáže vidět duchy a to nás už zavádí do onoho mystického příběhu plném akčních a unikátních bojů. V příběhu však nejde jen o boje o když to tak nevypadá, jedná se o dokonale promyšlený příběh, kde vše do sebe zapadá a dokonce i filery navazují a výborně zapadají do dějové linie a to je obdivuhodné když si vezmete jak to dopadá v jiných dlouhodobých anime.



Po technické stránce animace a kresby se z počátku tedy od roku 2004 kdy to bylo jen průměrné vyvíjel a pomalu kvalita rostla až do vysokého nadprůměru a to je jen dobře jelikož hudba není ono nijak se mi do těch situací nehodí je taková moc komerční a ne atmosférická.
Celkově vzato příběh se po začátečním seznámení docela dost uspěchá a po nějaké době zase zastaví a to se opakuje a opakuje až si na to zvyknete a začne vám to vyhovovat jelikož tak zpracujete veškeré informace v těch pomalejších fází. Avšak kvalita po skončení hlavní linie podle mě upadá, naštěstí jen pozvolna a jako nevýhodu a mínus beru že se do puntíku drží mangy jelikož je to anime kde se můžou vyřádit na soubojích, ale oni ne oni opravdu podají onu osekanou verzi z mangy což mi přijde nelogické a lajdácké. I přes tyto nedostatky je to stále výtečné, zábavné a návykové. Doporučuji všem jelikož je to opravdu všehochuť a to v rozumné míře.

Žádné komentáře:

Okomentovat